Emmas blogg

Tisdag 16 oktoberEmma 8,5 år - 9 år

Skapad av Karin Pålsson tis, oktober 16, 2018 11:22:12

Vi åkte till Lundåkra i fredags igen. De hade lovat jättefint väder, och det var det. Mycket att titta på när båtarna tömdes på saker och många tog sista turen med båten för säsongen innan den togs upp inför vinterförvaring.Blog imageBlog imageEn svanfamilj satt nedanför husbilen i vattenbrynet och njöt av värmen och putsade sig.
Blog imagePå lördagen fick Emma problem med kisseriet igen, 7:e gången nu. Hon fick Metacam och det hjälpte nästan direkt.(i alla fall verkade hon normal) Vi hade tid hos Karin Löfqvist på AniCura Hässleholm på måndag morgon.
Blog image
Blog imageVi startade färden tidigt på morgonen med husbilen och var framme vid kvart i 8 på morgonen.Blog imageEfter att jag reggat in Emma så satt vi en stund i husbilen och väntade tills de kallade in oss. Vi fick träffa Karin och hon var mycket trevlig och kan verkligen sina saker. Hon tog hand om Emma och de sövde henne och gjorde en massa undersökningar för att verkligen hitta orsaken till Emmas problem.
Bland annat gjordes röntgen, ultraljud, bakterieodling, lab urinprov/provtagning, cystocentes, cystoskopi...
Det jag vet i dag var att allt såg bra ut :) men att det var mycket bakterier i urinen :( men när alla testresultaten är klara kommer Karin att ringa och ev blir det operation för det är visst veck vid kissemissen som kanske kan vara orsaken. Men nu är vi i trygga händer och litar på att de inte ger sig innan detta är löst och Emma inte har mer problem.Blog imageTur vi hade husbilen med oss för vi fick vänta ända till tretiden innan Emma hade vaknat ur narkosen och kunde åka med oss hem. Det var en trötter Emma och hon sov mest hela kvällen och natten. Men nu är hon piggare igen :) Vår lilla pälskling !!!Måndag 8 oktober 2018Emma 8,5 år - 9 år

Skapad av Karin Pålsson mån, oktober 08, 2018 11:12:58

Blog imageI helgen var vi i Lundåkra med husbilen, de hade sagt det skulle bli jättevarmt men det var bara lite på lördag eftermiddag vi kund sitta ute i solen och njuta.
På fredagskvällen kom Nana och Mimme och hälsade på. Det blev grillning och kortspel :)
Blog imageSvanarnas ungar har växt så det knakar, men de är fortfarande helt grå...Blog imageI lördags åt vi en jättegod räkmacka från Idas by the Sea, vi tog den mindre varianten denna gången och den blev vi mätta på men inte övermätta :)

Torsdag 4 oktober 2018,Emma 8,5 år - 9 år

Skapad av Karin Pålsson tor, oktober 04, 2018 11:34:42

Blog imageI dag har vi gått en runda till Nya Dala, Emma och jag. Denna fina nyponros hittade vi på en buske.
Blog imageEmma ser lite molucken ut, men det är hon inte, hon gillar inte att vara fotomodell... I går morse var det dags igen för Emma, UVI, men hon fick 1,5 metacam tabletter och efter en timme var hon som vanligt igen, gav henne en dos i dag också för säkerhets skull. Om 1,5 vecka skall vi till Anicura i Hässleholm och få riktigt utrett vad som är problemet med Emma och UVI.Blog imageVi önskar alla en riktigt skön hösthelg !! Det skall ju bli ett par dagar varmt här nu. Sol och 15 grader :)

Onsdag 26 septemberEmma 8,5 år - 9 år

Skapad av Karin Pålsson ons, september 26, 2018 16:47:23

Blog imageI går kväll var vi hos Kävlinge zoo och fick klorna klippta på Emma, och i dag har jag friserat tassarna och svansen på henne :)I går när jag varit en runda med Emma hittade jag en liten fågel som satt nedanför fönstret. Antagligen hade han flugit in i rutan och var lite groggy. Den var jättesöt och när jag kom ut ett par minuter senare hade han redan flugit iväg. Jag har fått veta att det är en rödhake :)Blog imageBlog imageBlog imageFör ett par dagar sedan haglade det och Emma tyckte det var sisådär.... men snart får vi kyla, blåst med mera, hösten är här.....

Måndag 24 september, Vi har varit i Lundåkra i helgen med Nana och Mimme och våra husbilar!Emma 8,5 år - 9 år

Skapad av Karin Pålsson mån, september 24, 2018 09:50:35

Blog imageDet var en blåsig och regnig helg, men vi hade det gott i husbilarna. Mimme har också handlat en mysig husbil nu.Blog imageCool Emma i keps !!

Fredag 21 septemberEmma 8,5 år - 9 år

Skapad av Karin Pålsson fre, september 21, 2018 08:39:33

Blog imageEmma busar med sin "kossa" (gosedjur)på gräsmattan. Hon får passa på medans "Robban, gräsklipparen" har paus.Blog imageI går gick vi med Lena och Watson till hundrastgården i Furulunds-skogen. Watson hämtade pinnar som Lena kastade. Emma är inte ett dugg intresserad av varken pinnar eller bollar, men gå balansgång och hoppa upp och ner på saker är kul.

Måndag 17 september, lite nostalgi från när Emma var liten...Emma 8,5 år - 9 år

Skapad av Karin Pålsson mån, september 17, 2018 11:33:28

Blog imageHär var Emma bara 8-0 veckor. Husse hade fått skotta snö i trädgården så hon skulle kunna röra sig och springa där. Lilla pluttan....Blog imageEmma vann en fototävling :) Hon tittar på rc-bilarna på banan i Furulund.

Så här fint skrev de:Ett stort grattis till den mycket söta Emma som håller koll på läget! Denna tjejen charmade folk med storm med hennes överlägsna poäng i röstningen!

Och så här skrev Ulla: Oh, så ljuvlig hon ser ut att vara. Hon utstrålar många goda och varma vibbar.

Det är kul att rota i gamla papper ibland !

Fredag 14 september, Tänkvärda ord från en hund...Emma 8,5 år - 9 år

Skapad av Karin Pålsson fre, september 14, 2018 11:13:51

Blog imageMitt liv varar i sådär 12-15 år. Varje gång vi skiljs betyder sorg för mig. Tänk på det då du skaffar mig.

Ge mig tid till att förstå vad du begär av mig.

Gör mig tillitsfull – Du är hela mitt liv.

Var inte arg på mig länge, och låt mig inte få stanna inomhus som straff.

Du har ditt arbete, dina hobbyer och dina vänner, jag har bara dig.

Tala med mig, även om jag inte förstår dina ord så förstår jag din stämma, den gör mig glad.

Kom ihåg att jag aldrig glömmer hur du behandlar mig.

Innan du slår mig, tänk på att mina tänder lätt kan krossa din hand, men jag brukar inte våld.

Innan du blir irriterad på mig, för att jag har gjort inne, tänk på att jag kanske har ont i magen, kanske glömde du att rasta mig eller så mår jag bara dåligt.

Gå på promenader med mig i naturen, tänk på att min värld är mycket mindre än din.

Ha tid med mig när jag blir gammal, även du blir gammal en dag….

Var hos mig när jag är sjuk, allt blir lättare då, för att jag har dig.

Jag älskar dig!Torsdag 13 september, Emma har blivit ögonlystEmma 8,5 år - 9 år

Skapad av Karin Pålsson tor, september 13, 2018 11:32:05

Blog imageEmma och jag var på lekplatsen i dag och "lekte". Vill ni handla av mig? undrar Emma.

I går kväll var vi hos Eva och Filip på Dainty´s kennel och fick ögonlyst Emmas ögon eftersom de hittade en förändring på pupillen när vi var på Lunds djursjukhus för UVI UVI tidigare. Nu hade de en specialist på ögonlysning hos Eva och då passade vi på och få ett expertutlåtande.
Det var ingen fara, det är en Iris-cysta och den är ofarlig :) och ingen antydan ens till starr på Emma. Så skönt !!
Angående UVI som Emma har haft 4 stycken på 3,5 månader och Lunds djursjukhus inte har kunnat hitta vad felet är, nu försöker vi få tid hos Anicura i Hässleholm hos en specialist istället. Håller tummarna att vi får en tid där och får bukt med problemet äntligen.

Tisdag 11 septemberEmma 8,5 år - 9 år

Skapad av Karin Pålsson tis, september 11, 2018 09:08:01

Blog imageI dag känns det som höst! Lite blåsigt, ett par regnstänk och lite kyligare. Men det är grönt överallt nu och allt växer så det knakar...
Emma och jag gick en promenad på Gröningen (Banan-backen) nu på morgonen, riktigt skönt faktiskt, och Emma är jättepigg och glad igen :)I kväll skall Husse och jag till optikern för syntest, vi tycker det känns som om det är dags att testa synen igen båda två.
I morgon är det dags för ögonlysning på Emma hos Eva på Daintys. Det kommer en ögonspecialist dit och eftersom de sa på Lunds djursjukhus att det fanns en liten fläck eller vad man skall säga i Emmas pupill när vi var där för UVI, så tyckte vi det var ett bra tillfälle att få det undersökt riktigt nu.
Vi skall också försöka få tid på Anicura djursjukhus i Hässleholm för >Emmas UVI besvär. De skall var mycket duktiga där och speciellt Chefsveterinär Karin Löfqvist.

Måndag 10 september, ELMIA Husbil och Husvagn 2018Emma 8,5 år - 9 år

Skapad av Karin Pålsson mån, september 10, 2018 09:47:57

Blog imageNär Emma vill ha sitt tuggben, då vill hon ha det ! Hon sitter och stirrar på ömsom mig och ömsom upp till hyllan där benet finns.....Blog imageI onsdags åkte vi upp till Elmia-mässan, det var fint väder och vi var både inne i utställningshallarna och satt och fikade i solen vid husbilen. Vi fick stå i "Morelo-byn" och det var nära till allt vi ville på mässan därifrån. Morelo hade 30 platser och det är ganska imponerande att se alla på en gång....Blog imageBlog imageVi handlade bland annat en gas-grill till husbilen och lite andra tillbehör.
På torsdag eftermiddag hade Emma bråttom ut för att kissa, men det var precis som de andra gångerna hon haft UVI, hon sätter sig många gånger men det är liksom inte bra och hon fortsätter att sätta sig och springa runt. Vi hade druckit vin och kunde inte köra så jag provade att ringa Eva (hennes uppfödare och Vet) men hon var i Turkiet och skulle komma hem på söndag. Eftersom jag hade fått utskrivet Metacam till resan i somras till Frankrike och Tysklands-resan om hon skulle få symptomen när vi var där nere, så gav vi henne en kur nu, och det fungerade nästan direkt, och nu är hon som vanligt igen. Vi måste få utrett detta riktigt nu, så här kan det inte fortsätta....Blog imagePå fredagen anlände "Tyskarna" till mässan och på kvällen dukade vi långbord mellan husbilarna och det bjöds på Tyroler-musik och öl och rött eller vitt vin... Det var Bergholms och Morelo Tyskland som bjöd och Husbilslandet hjälpte till också. Det var mycket trevligt och roligt att lära känna andra Morelo-ägare. Efteråt gick vi på Oktoberfesten...
På söndag morgon åkte vi hem igen och körde och röstade.

Fredag 31 augusti, Vi skall ha fest och min lillasyster fyller år !Emma 8,5 år - 9 år

Skapad av Karin Pålsson fre, augusti 31, 2018 10:58:56

Blog imageI dag fyller min lilla syster Madeleine år! Hipp hipp Hurra !! Tyvärr bor hon i Stockholm så vi kommer inte att träffas i dag. Men Stort grattis i alla fall, Syrran !!!! Hoppas du får en toppenfin födelsedag !!Blog imageVi skall ha fest här i dag, vi firar Bernes födelsedag (14 juli) men eftersom vi inte var hemma och det har varit tävlingar mm i vägen innan så blir det i dag vi firar honom :) Det blir Jenny, Micke och Jessica och Nana och Mimme och så klart vi själva ....Blog imageJag har bakat en äpplepaj till i kväll, hoppas den smakar gott! Till middag skall vi ha Taco med en massa smått och gott.Måndag 27 augusti, I Fredags var vi på kalas!Emma 8,5 år - 9 år

Skapad av Karin Pålsson mån, augusti 27, 2018 11:16:26

Blog imageI fredags var vi på kalas hos Nana och Mimme! Emma fick också vara med och vi körde till Vadensjö, där Nana och Mimme bor, med husbilen.Blog imageVi fick jättegod Thai-mat som Nana hade lagat! Supergott!! Emma fick vara med och hade jättekul, blev klappad och kelad hela kvällenBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageDet fanns mycket att göra, sitta och prata, spela biljard, spela andra spel som ballongspelet etc etc
När klockan var halv tre hade de flesta gått hem och även vi fick gå hem till husbilen. Alltså inte så långt, ca 30 meter. Vi stupade i säng och sov så gott, även Emma .Emma var en slagen hjälte hela lördagen och sov sig igenom dagen...Blog imageEn mycket kul och rolig helg!!!

Onsdag 22 augustiEmma 8,5 år - 9 år

Skapad av Karin Pålsson ons, augusti 22, 2018 09:14:29

Blog imageI dag känns det lite svalare, men det skall bli 22-23 grader framåt dagen och sol.
Jag har gått en liten runda med Emma på Gröningen ("Bananbacken" som en del kallar den)Blog imageHittade denna fina lilla blomman i det torra gräset...

Måndag 20 augustiEmma 8,5 år - 9 år

Skapad av Karin Pålsson mån, augusti 20, 2018 08:40:41

Blog imageDå har vi åter varit i Lundåkra ! Lugnt och skönt är det här, men ändå finns det mycket att titta på.Blog imagePå fredagen kom Nana och Mimme och hälsade på, senare på kvällen även Mimmes grannar från Hofterup och vi spelade kort.Blog imagePå lördagen var det lite sämre väder, men ändå härligt!
I veckan hade jag varit hos tandläkaren, hade bitit av en tand längst in. Nu är den lagad i alla fall, skönt!

Måndag 13 augusti, Var på rc-tävling i helgen...Emma 8,5 år - 9 år

Skapad av Karin Pålsson mån, augusti 13, 2018 08:49:33

Blog imageI lördags var Husse tävlingsledare här i Furulund på Finalen i Sydsvenska cupen och DM.
Vi hade riktig tur med vädret för det var sol och skugga hela dagen och efter sista finalen hade gått brakade det lös med ett riktigt oväder. Man skall ha tur ibland :)Det var riktigt kul att vara på en rc bana igen. Den som nog körde mest under dagen var lille Ludwig, han körde två klasser, både el och förbränning, vilket innebär att det blev mycket tight schema för pappa "Albin" med service och laddning på bilarna. Ludwig tog sig till a-final ! Duktigt gjort!!
Vann allt gjorde Jessica, vårt barnbarn! Både hela cupen och denna tävlingen ! GRATTIS JESSICA!!
Sammanfattning av tävlingen är: Fint väder, trevliga glada människor överallt och fin racing på en snabb och rolig bana !!Söndag 5 augusti, Emma 8,5 år - 9 år

Skapad av Karin Pålsson sön, augusti 05, 2018 15:23:08

Blog imageJa ha säger Emma,då har vi varit i Lundåkra igen. Varmt har det varit men om man sitter (eller ligger som Emma) i skuggan så går det bra. Mycket att titta på: Bilar, båtar, hundar, fåglar och en massa annat också :)Blog imageBlog imageMimme och Nana har hälsat på i torsdags. Emma vill gå och kissa var kvart när de är här. Varför undrar ni kanske? Jo, vi har ju lärt henne att om hon kissar när vi är med husbilen så får hon el liten korvbit. Hon vet precis var i kylen de finns och klämma fram en kissdroppe är inga problem :) och då får hon en korvbit .....Blog imageVi älskar solnedgångarna här...... vet inte hur många bilder jag har härifrån på solnedgångar..Blog imageNär klockan är 18.00 tycker Emma det är dags för hennes tuggben, hon får ett om dagen, och nu visar hon att det är dags och var de finns....Blog imageAnkorna är jättekul att sitta och titta på...I går hade vi beställt bord på "Idas by the sea", restaurangen i hamnen i Lundåkra. Man måste beställa flera dagar innan, för det är mycket populärt ställe att äta på. Mimme och Nana kom med champagne som vi smakade först innan vi gick till Idas.
Vi åt skagen tallrik till förrätt, kalv-entrecote till huvudrätt och glass och creme du bruleé till efterrätt. Allt var supergott!!! Kan varmt rekommenderas !
I morse körde vi hem igen och det har börjat blåsa ganska mycket. Jag har städat husbil och tvättat ett par tvättar samt vattnat alla blommorna i trädgården medans Husse har sett på Idrotts EM på tv.

Torsdag 26 juli, Hemma från LundåkraEmma 8,5 år - 9 år

Skapad av Karin Pålsson tor, juli 26, 2018 16:14:18


Blog imageI måndags åkte vi till Lundåkra igen med husbilen. Sol och varmt var det, jag har aldrig varit med om sån lång sommarvärme utan regn förr...
Blog imageNär vi kom vid 11 tiden på förmiddagen var det ganska glest med bilar. Blog imageVåra nya vänner från Skellefteå som vi träffade vid Mosel (Graach) sms:ade och sa de var på väg upp mot Lundåkra och undrade om det fanns plats. Det ramlade in fler och fler bilar och snart fick de börja ställa sig på extraplatserna. Linda och Niklas kom vid 5 tiden och fick den näst sista extraplatsen. Nästa morgon kunde flytta till platsen bredvid vår husbil.Blog imageVi drack vin och pratade och hade det mysigt. (ovan Linda med Bart).Blog imageNana och Mimme kom också och hälsade på :) Här är Nana med Bart....
Här är ett urval av bilder från kvällen, Tack Nana för fina bilder !
Blog imageNästa morgon kom Nana och Mimme med frukostbullar! Det var skönt i skuggan...Blog imageEfter frukost skjutsade Mimme Niklas och Tim till en livsmedelsbutik...Blog imageEmma letar skugga överallt!Blog imageoch är mycket glad i sin kylmatta...
Blog imageSå här glad är man när man skall få sin egen vaniljglass kula i bägare när vi alla gick till "Tjollans" och köpte glass.Blog imageMums tycker Emma! På kvällen hade vi lite fest igen med våra Norrländska vänner och Mimme och Nana.Blog imageDet ser ut som om Bart har slocknat ?!?Blog imageDet är så härliga solnedgångar här...Blog imageEn annan solnedgångsbild...

Nana och Mimme åkte hem på sin "cykel"Blog imageoch nästa dag var det dags för våra norrländska vänner Linda, Niklas, Tim och deras hundar Bart och Dennis att resa hemåt och första anhalten skulle bli Ullared.
Det var fortfarande lika varmt och soligt och vi letar upp skugga hela tiden, och idag på förmiddagen åkte vi hem efter några riktigt sköna och roliga dagar.

Måndag 23 juli, vår husbilEmma 8,5 år - 9 år

Skapad av Karin Pålsson tor, juli 26, 2018 15:30:38

Eftersom jag skriver så mycket om våra resor och vår husbil lägger jag in lite bilder inne i den :)

Söndag 22 juli, Vi hälsar på hos Mimme och Nana och tittar på F1 Emma 8,5 år - 9 år

Skapad av Karin Pålsson tor, juli 26, 2018 15:24:22

Blog imageVi var bjudna till Mimme och Nana för att titta på Formula 1, Emma också.
Hon hörde att hon skulle få åka till Mimme och tog ett jätteskutt in i bilen. Sedan så pep och gnällde hon för att det tog sån tid (tyckte hon) innan vi kom fram.
Väl framme så var hon överlycklig och tyckte det var superkul att undersöka allt och få vara hos Mimme och Nana. Det var första gången hon var där.Vi fick vin och öl och varma mackor, jättegott!Blog imageEmma är väldigt matintresserad och följer allt Nana gör i köket :)

Torsdag 19 juli, Hemma igen från Frankrike och Mosel resan Emma 8,5 år - 9 år

Skapad av Karin Pålsson tor, juli 19, 2018 13:25:12

Blog imageNu har vi varit på husbilssemester i Moseldalen, Tyskland. Vi reste på fredagen den 6 juli tidigt på morgonen och körde över bron och färjan Rödby-Puttgarden. Vi stannade på ett Autohof Blog imagepå natten och sov sedan fortsatte vi ner till Pascal, vår vän som har vingården i Ans, Beaujolais. Blog imageVi handlade lite vin och pratade och sedan fortsatte vi upp mot Tyskland igen, Blog imagevi stannade på en av våra absoluta favorit-ställplatser vid Mosel, Kesten.Blog imageBlog imageBlog imageHär står man jättefint nere mot Mosel och det är grönt och lummigt. Vi promenerade 500 meter till vingården vi brukar handla på i Kesten. Vi fick sitta i skuggan under parasoll och provsmaka på deras viner och Michael Beer som är både ortens borgmästare och vinodlareBlog imageoch hans 95 åriga farbror, som fortfarande hjälper till på vingården, Blog imageberättade om byns historia. 350 invånare bor det där. När vi hade beställt de viner vi ville ha och betalat körde Michael ner vinerna till vår husbil, vilken service ! :)Blog imagePå ställplatsen promenerar det runt någon sorts änder eller gäss som är helt orädda.
Efter ett par dagar åkte vi vidareBlog imageNästa anhalt blev Sun Park Stellplatz, i Graachl vid Bernkastel Keus.Blog imageBlog imageVi fick vår favoritplats direkt, nr A7,Blog image stor plats ner mot floden och lätt att backa ur när man skall fortsätta igen.Blog imageBlog imagePå alla ställplatserna vid Mosel kommer det en brödbil med nybakat bröd och bullar på morgonen. Jättegott!! Det kommer även grönsaks och fruktbil och glassbil !!!Blog imageDet åker båtar förbi hela tiden, stora pråmar, små motorbåtar och restaurangfärjor.Blog imageHär finns också en öl/vin/snack bar, riktigt mysigt!Blog imageBlog imageHär satte vi oss och drack en öl....
Det var mycket Svenskar som vi träffade här i år, det verkar som om det är en favorit-ställplats för fler svenskar än oss :)
På platsen bredvid oss stod Linda, Niklas och Tim och deras små söta hundar.De kommer ifrån Skellefteå. Vi hade riktigt trevligt med dem och jättemycket att prata om. En av kvällarna beställde vi mat från UMUT pizzeria i Bernkastel Keus, skönt att slippa laga mat var dag :) och gott var det (schnitzel, pommes och skink/lök/gräddsås och världens godaste salladstallrik därtill !Blog imageDruvor växer överallt här nere!
När vi varit här i tre dagar åkte vi vidare till Enkirch som ligger två mil norrut vid Mosel.Blog imageHär har vi också varit flera gånger. Stora gräsytor och ström. Blog imageVi träffade ett annat Svenskt par som stod brevid oss, de var från Karlskrona.Blog imagePå lördag kväll var det vinfest och musik på det lilla torget vid ställplatsen. Vi gick upp dit allihopa och drack lite vin.Blog imageHär träffade jag en Tysk herre med en liten hund som var rädd och bara ville kela med Husse. Hon tyckte inte om musiken...Blog imageVi stannade här i två dagar och sedan bar det iväg till Hodenhagen , en liten ställplats som både har gräsytor och plattor. Vi stod på gräset denna gången. Det ligger en liten badsjö här och det är ett populärt ställe när det är sol och varmt för lokalbefolkningen.Blog imageNästa morgon packade vi ihop och åkte hemåt. Det gick riktigt bra att köra och det enda stället vi fick stå still på var i Puttgarden, men det fick man räkna med nu i semestertider :)
Så nu är vi åter hemma efter en härlig semester-tripp!

Lördag 30 juni, Lundåkra och Lunds djursjukhus.....Emma 8,5 år - 9 år

Skapad av Karin Pålsson lör, juni 30, 2018 18:53:30

Detta blev en hektisk helg !Blog imageI går åkte vi till Lundåkrahamnen igen och det var härligt väder med sol och lagom blåst :) I natt sov vi jättebra tills Emma väckte oss kl 5.30 och skulle tvunget ut och kissa. Och det var helt klart att något inte stod rätt till med henne. Vi ringde Lunds djursjukhus och fick en akut-tid till 12.15 i dag så vi packade ihop våra saker och körde hem. Bytte husbil mot personbil och in till Lund.
Blog imageVi fick sitta och vänta lääännge.... Men sedan blev det vår tur. Emma hade lämnat kisseprov och sedan togs det blodprov på henne också. Mycket blod i urinen och protein i kisseprovet. Blodprovet var dock bra. Nu går hon på Metacam (smäerstillande) tills på tisdag när vi har ny tid för ultraljud. Lilla duktiga vovve!!!!Blog imageLite bilder från i går på Lundåkra...

24 juni 2018, Midsommarhelgen i ÅhusEmma 8,5 år - 9 år

Skapad av Karin Pålsson sön, juni 24, 2018 15:00:28

Blog imageEmma önskar all en riktigt skön midsommar!!
I torsdags åkte vi och Madde och Greger till Åhus camping med våra husbilar. Det var en jättestor camping och den var nästan full med husbilar och husvagnar.Blog imageBlog imageBlog imageDet var fint väder hela tiden, men på midsommarafton var det lite, lite kyligare än de andra dagarna, men ändå ett strålande väder! Vi har ätit och druckit gott alla dagarna...Blog imageBlog imageEmma håller stenkoll på Madde och Greger när de äter lunch...Blog imageEmma ser lite sur ut för att hon inte fick sitta med vid bordet när vi åt midsommarmat :)Blog imageInnan Sverige-matchen mot Tyskland i går spelade vi lite träspel....När grannen tittade på matchen i tv passade en mås på att äta av resterna på bordet. Jag tog foton från vår husbil. Jag antar att han blev mätt för sedan flög han vidare.Blog imageLille Kenzo var också med.
Det var en lugn och skön midsommar med fint väder och trevligt sällskap och god mat !!

Tisdag 19 juni, Lundåkra i helgen som var...Emma 8,5 år - 9 år

Skapad av Karin Pålsson tis, juni 19, 2018 08:01:29

Blog imageI helgen som var åkte vi med husbilen till Lundåkra ställplats. Det var jättefint väder och vi solade och hade det skönt, Emma ocksåBlog imageBlog imageHon lägger sig gärna i skuggan av bilen.Blog imageDet blir massor med kel också med Husse, Matte och alla möjliga andra som går förbi. Nya hundvänner får hon också...Blog imageOch många smakbitar när vi fikar, fast hon får vänta till den sista biten.... då är man så här sugen !!!Blog imagePå fredagen lagade vi mat, pommes frites och oxfileé, mums!!Blog imageMimme och Nana kom och hälsade på på fredagen ocksåBlog imagePå lördagen hade vi fest! Peter hade vildsvinskotletter som Husse och Mimme grillade. Mimme hade tillbehören som sås, potatissallad mm och vi hade drycken och kaka efteråt. Det blev jättegott och vi hade jättekul och supertrevligt!Emma träffade en annan golden, från Glumslöv som också var på ställplatsen. Hubbe hette han och är sex år. Jättego och snäll!!Blog imageBlog imageDet var helt vindstilla, inte en vindpust och vattnet var helt spegelblankt.Blog imageEn and hona med sina två telningar simmade runt bland båtarna.Blog imageMycket att titta på tycker Emma.Blog imageDet ser ut som om någon tycker om grönt ...Blog imageHär pratar vi med en herre med en svart labrador....Blog imageoch till sist en bild på en nyponros. På natten till söndag började det regna, mycket välbehövligt efter all torkan, men sedan klarnade det upp igen :)

Måndag 11 juniEmma 8,5 år - 9 år

Skapad av Karin Pålsson mån, juni 11, 2018 09:44:13

Blog imageI dag har vi gått en liten runda till gröningen vid Banan-backen i lugn takt. Det passar bra för jag kan ändå inte gå så långt eller fort för min rygg och ben...
När vi var vid lekplatsen hörde vi hur de övade inför skolavslutningen på Ljungenskolan som skall vara i morgon.
I dag var det lite svalare och faktiskt molnigt när vi gick och bara 19 grader :)

Söndag 10 juni, Emma blir 8,5 år i dag, Lunds djursjukhus och Tomelilla....Emma 8 år - 8,5 år

Skapad av Karin Pålsson sön, juni 10, 2018 18:11:36

Upptäckte att det var länge sedan bloggen var uppdaterad....
Förra helgen var vi i Tomelilla och Husse var tävlingsledare. Det var jättevarmt och det har det varit i flera veckor, vi har varmare än de sydligare länderna i Europa...
Blog imageTomelillas bana är MYCKET lång och har många stora hopp och är nästan enbart av lera och astroturf. Det är svårt att följa en bil som åskådare för man blir av med den lite här och där. Vi fick en jättefin plats att stå på med husbilen och vi hade första parkett till banan...Blog imageEmma hade ju haft urinvägsinfektion och hade precis slutat med sina mediciner och verkade kry när vi var i Tomelilla, men natten till lördag var det liksadant igen och hon väckte oss kl 2 på natten och ville ut i trädgården, vilket hon fick. Väl där sprang hon rundor och satte sig för att kissa, upp igen och fortsatte att sätta sig på en ny plats, vidare igen och så vidare....
Husse skulle vara tävlingsledare i Höör och han fick släppa av oss på lördagsmorgonen vid Lunds djursjukhus som öppnade 8.00. Vi fick komma in vid 10 snåret och veterinären kollade Emma och hennes urinprov analyserades. Hon hade mycket blod i urinen samt massor av bakterier. Hon blev röntgad både uppifrån och från sidan . Vår yngste son Magnus kom och höll oss sällskap och hjälpte till vid röntgen etc. Emma blev så glad när han kom och det blev jag också! Hon hade inga urinstenar vad de kunde se på bilderna så det var bra. Hon fick utskrivet andra antibiotika tabletter som verkar bredare än de förra, så nu håller vi tummarna att inflammationen skall försvinna denna gången. Magnus skjutsade oss till Apoteket och hämtade ut medicinen till oss och sedan hem. Är så tacksam att han ställer upp :)
I dag blir Emma 8,5 år gammal och vi firar det med tårta, Emma skall få en liten bit själv :)
Nedan är bilder från Tomelilla, hemma och djursjukhuset i en salig blandning...
Fredag 1 juni 2018Emma 8 år - 8,5 år

Skapad av Karin Pålsson fre, juni 01, 2018 08:58:47

Blog imageEmma har blivit bättre efter att hon fick tabletter mot urinvägsinfektionen och njuter av att kunna ligga på gräset och kolla fåglarna. Men det är inga fåglar som får landa i trädgården eller sätta sig på staketet, då blir de bortjagade direkt.
Blog imageFörra lördagen var vi Vetlanda och tittade på rc-tävling. Jessica, vårt duktiga barnbarn tävlade. Det var varmt och dammigt.Blog imageJessica körde säkert och fint och blev TQ och vann tävlingen. Grattis Jessica !!!Blog imageNär vi kom hem på lördagskvällen var vi så trötta och gick och la oss. På söndags morgonen upptäckte vi att någon slängt en sten på ett fönster i stora rummet (utåt gatan). Förmodligen var det festande ungdomar på väg hem från dammarna i fredags där de hade fest. Ganska onödigt!
Mimme och Nana kom med choklad och blomma (det var ju Mors dag) och vi fikade. Sedan gick de en runda med Emma :) och Nana borstade henne.Blog imagePå eftermiddagen kom Micke och Jessica och de hade också en blomma med sig. Det är så roligt när man blir ihågkommen :) Eftersom det var formel 1 på tv gick vi ner i källaren och tittade på det och mumsade på kakor och tårta.Blog imageTorsdag 24 maj 2018, En hektisk dag...Emma 8 år - 8,5 år

Skapad av Karin Pålsson fre, maj 25, 2018 10:01:59

Blog image
På morgonen duschade jag och cyklade upp i byn för att klippas hos Marie på två saxar. Det var dropp in, men det var en kund i stolen och 6 st före mig i kön. Jag satt där ett tag men kom på att det skulle inte bli min tur innan jag skulle vara hos läkaren halv 11, så jag gick en runda in till Jenny och Micke på MicroRacing och hälsade på.Blog imageBlog image Detta är deras kaniner ! Happy heter denna stolta killen.Blog imageBlog imageOch detta är Nicki! En busig och sprallig tjej!! :)
Det är kul att se hur de växer, och så roligt de har i varandras sällskap. De är syskon.

Klockan 10.15 gick jag till läkaren, Sundets läkargrupp i Bjärred, har öppnat en filial här, helt perfekt! När jag var klar där gick jag till hårsalongen för att se om det var ledigt nu, men det var fortfarande 3 st kvar av de som var före mig i kön.... Jag beställde en tid i nästa vecka istället!
När jag kom hem betedde sig Emma konstigt och kissade 6 ggr på 10 minuter, så jag ringde Eva (Emmas uppfödare) och hon sa att det troligtvis var urinvägsinfektion. Hon var i Uppsala och kom inte hem förrän i dag fredag. Jag ringde Lunds djursjukhus och de hade inga tider kvar i går, men vi bokade en akuttid till Emma. Vi var där 19.50 och sen fick vi sitta och vänta. Vi hade bokad tid till 20.00 men kom inte in förrän 21.30. Jag hade ett kisse-prov som de kollade upp och det var urinvägsinfektion. Hon fick en tablett av veterinären i går kväll och sedan åkte vi hem och var hemma 23.15. Emma slocknade som ett ljus i sin säng och sov hela natten.Vi har varit på apoteket och hämtat ut medicin till Emma nu på fredag morgon.Nu har vi fått "grod nät" runt hela trädgården, skönt när inte grodorna tar sig ett dopp i poolen för de kommer inte upp igen..... Bevattningssystem har också blivit lagt ner i trädgården, vi ar haft Lomma trädgård här som har gjort ett superfint jobb.

Söndag 20 maj, Hemma från Lundåkra, vår favorit ställplats ...Emma 8 år - 8,5 år

Skapad av Karin Pålsson sön, maj 20, 2018 16:00:45

Blog imageI fredags middag åkte vi till Eslöv och fick min höft röntgad, det gick ganska fort och sen körde vi hem och bytte bil till husbilen. Vi körde till Lundåkra ställplats igen, vår favorit ställplats och som extra plus ligger den så nära vårt hem :) bara 20 minuter att köra.
Det har varit jättefint väder hela helgen och vi har njutit av att kunna sitta ute och ta en öl eller champagne och se på alla båtarna. Det kom många båtar från Danmark denna helgen och de hade hyrt klubbstugan och skulle ha fest. Men det gick nog lungt till för vi hörde inte ett dugg av det.På lördagen åt vi på "Idas by the Sea". Kalventrecote med potatisgratäng, god sås och säsongens grönsaker. Supergott !!!! När vi ätit gick vi tillbaka till husbilen och tittade på V75 (hästar) Vi hade 6 rätt, men det blev bara 66 kr i vinst på våra rader.Blog imageBlog imageBlog imageNågra av mina solnedgångsbilder denna helgen, jag älskar solnedgångar!!
På söndag morgon körde vi hem igen och har hunnit med mycket härhemma och i kväll blir det Ishockey VM, Sverige i final mot Schweiz, det måste tom jag titta p, jag är inte intresserad all av ishockey annars. :)Tvätta RättRoliga historier

Skapad av Karin Pålsson tor, maj 17, 2018 13:59:17

En ung man stod i tvättrummet och skulle tvätta en t-shirt.
Han stirrade på tvättmaskinen i cirka 10 sekunder innan han ropade till sin fru:

-Vilket program ska jag använda?

-Det beror på, vad står det på T-shirten?

-Manchester United!

Blog image