Emmas blogg

Emmas blogg

Detta handlar Emmas blogg om:

Emma gillar att åka husbil ! Här kan ni läsa om Emmas liv. Vi har tagit foto och skrivit nästan var dag om allt som Emma hittat på, alla hennes hyss och vardag och resor mm från 8 veckors valp till nu. Ni kan även läsa om våra vinresor, vår familj mm
OBS! Klicka på den kategorin ni vill läsa om till höger !
Välkomna !

Rasmusbröd

Goda receptSkapad av Karin Pålsson tis, september 16, 2014 15:41:50

Rasmusbröd

3 l Rågsikt

1 l vatten

25g jäst

1 msk salt

1. Vatten (ca 30 grader) + smulad jäst

2. Saltet tillsättes i vatten-jäst blandningen

3. Mjölet tillsättes vattenblandningen

4. Får jäsa 4 timmar! OBS, Jättestor bunke !

5. Smörj brödformarna

6. Bearbeta degen och dela i 3 delar

8. Ugn 175 grader

9. 40-45 minuter i ugnen

10. Eventuellt pensla med vatten eller ägg.

Ett saftigt och gott bröd, tar lite tid men det är det värt :)



  • Kommentarer(0)//www.emmas-blogg.se/#post1226

Avokadosoppa, perfekt som förrätt

Goda receptSkapad av Karin Pålsson mån, september 08, 2014 10:56:58

AVOKADOSOPPA

4 personer / 15 minuter

3 dl hönsbuljong

½ dl vispgrädde

1 mogen avokado

salt och peppar

Garnering: hackad persilja

1. Koka upp buljongen med grädde och låt koka i ca 5 minuter.

2. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur avokadoköttet.

3. Ta grytan från värmen och lägg i avokadon. Mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.

4. Häll upp soppan i små koppar och strö över lite hackad persilja.

Tips: den är så god så jag gör dubbel sats och serverar i lite högre glas.





  • Kommentarer(0)//www.emmas-blogg.se/#post1217

Fylld baconlindad färslimpa

Goda receptSkapad av Karin Pålsson tis, januari 31, 2012 10:01:10

Provade detta receptet i går, det var supergott !!

recept

Gör en härligt smakrik och saftig färslimpa fylld med ost, skinka och persilja. Som kronana på verket är den inslagen i bacon. Jättegott !!

Detta behövs för 4-5 personer:
500 g köttfärs
1 dl havregryn
1 ½ msk potatismjöl
1 1/4 dl vatten
1 tsd salt
2 krm peppar
1 ägg
8 skivor bacon

Fyllning:
1 ask färskost med kantareller a 100 g
50 g kallrökt skinka
2 msk hackad persilja

1. Lägg havregryn och potatismjöl i en skål. Tillsätt vattnet och rör om. Låt det stå och svälla i ca 10 minuter.

2. Tillsätt färsen, salt, peppar och ägg. Arbeta samman det till en smidig smet. Bred ut smeten till en ca 24x24 cm stor platta på en vattensköljd skärbräda.

3. Bred osten över köttet men inte ända ut i kanterna. Tärna skinkan och fördela skinka och persilja över. Rulla samman köttet till en färslimpa med våta händer.

4. Lägg färslimpan på smort eldfast fat. Lägg baconskivorna över som ett galler och se till att baconändarna kommer under limpan. Ställ formen i nedre delen av ugnen och stek köttet ca 50-60 minuter.

  • Kommentarer(0)//www.emmas-blogg.se/#post484

Bacon gratäng

Goda receptSkapad av Karin Pålsson ons, januari 18, 2012 10:57:05

Denna rätten är supergod och lätt att laga. Tar inte så lång tid heller.

bacon gratäng

  • Kommentarer(0)//www.emmas-blogg.se/#post471